17-19 MART DİVAN KURULU PROGRAMIMIZI TAMAMLADIK
21 Mart 2017, Salı

İl Divan Toplantısı programımıza Memur-Sen Genel Başkan Vekili Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş , Genel Başkan Yardımcıları Kemal Çırak , Himmet Bayar , Antalya Sağlık-Sen Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk , Antalya Şube Yönetim Kurulu ,Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı , Denizli Sağlık-Sen Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu , Ak Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Katı, ve sendika temsilcilerimiz katıldılar.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan program ,18 Mart Çanakkale Zaferi’nde ebediyete intikal eden şehitler için okutulan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Program da Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk , Denizli Sağlık Müdürü Dr.Şükrü Arpacı , Denizli Sağlık-Sen Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in konuşmalarını gerçekleştirdiler.

DEVLETİMİZDEN MİLLETİMİZDEN VE DEMOKRASİDEN YANAYIZ

 

Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk ‘’1071 tarihinde, Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ın bu topraklar üzerinde açmış olduğu bir gedik ile yaşamaya başladık. Ancak 946 yıldır bu topraklarda yaşayanlar üzerinde sürekli oyunlar oynanıyor.            1960 Askeri İhtilali ,1971 Askeri Muhtıra , 1980 Askeri Darbe ve 28 Şubat olayları ile ülke hep karıştırılmak istenmiştir. Ülkemizin son 15 yıldır büyümesi ve hızla ilerlemesi dış mihrakları rahatsız etmiş ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar daha da artmıştır.

15 Temmuz gecesi yaşadığımız darbe girişimi tüm halkımız gibi bizi de derinden yaralamıştır.  Milletimizin iradesine ve demokrasimize karşı yapılmak istenen kalkışma yine Milletimiz ve milletimize ait olan devlet kurumlarımızın takdire şayan dayanışması sonucu amacına ulaşmadan bastırılmıştır.

Bizde Sağlık-Sen Antalya Teşkilatı olarak 15 Temmuz darbesine karşı meydanlara inip, darbenin püskürtülmesinde aldığımız sorumluluğun gereğini, 16 Nisan’da ‘evet’ diyerek yerine getireceğiz..’’dedi

Programa katılan misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür edip , toplantının hayırlara vesile olması temennilerini sunarak konuşmalarını tamamladı .

ÇANAKKALE’DE, İMANIN GÜCÜ TEKNOLOJİYE GALABE ÇALDI

Konuşmasının başında, Çanakkale Savaşlarında hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anan Memiş, “Bundan 101 yıl önce Çanakkale’de yazılan destanı, o destanın tüm kahramanlarını hürmetle, minnetle yad ediyorum. Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakarlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir. Azmin ve imanın teknolojiye galebe çaldığı tarihte eşine çok az rastlanan bu büyük destan, namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüzbinlerce kahramanın eseridir.” şeklinde konuştu. 

 ‘’15 TEMMUZ’UN NÖBETÇİSİ 16 NİSAN ‘IN EVET’ÇİSİYİZ’’


15 Temmuz darbesine karşı meydanlara inip, darbenin püskürtülmesinde aldığımız sorumluluğun gereğini, 16 Nisan’da ‘evet’ diyerek yerine getireceklerini  söyleyen Memiş, “Bizim bir yeminimiz var. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Başbakanımız işgal girişim var deyince, bir milyon üyemizi meydanlara çağırdık. O gece yaşanan kahramanlıklara da şerefsizliklere de şahit ettik. 15 Temmuz’un Nöbetçisiydik, 16 Nisan’ın Evet’çisiyiz” şeklinde konuştu.

97 YILDA 63 HÜKÜMET KURULMUŞ, ORTALAMA ÖMÜRLERİ 1,5 YIL OLMUŞ

16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliğine yönelik değerlendirmelerde bulunan Memiş, istikrarın önemine inandığımız için bu değişikliğini onayladığımızı söyledi. 97 yıllık Cumhuriyet tarihi döneminde 63 hükümetin kurulduğunu, her hükümetin ömrünün ortalama 1,5 yıl olduğuna dikkat çeken Memiş, siyasi istikrarın sağlanmasıyla vesayetin sona ereceğini belirtti. Vesayetin bitmesine, en çok vesayetten beslenenlerin karşı çıktığını söyleyen Memiş, “Türkiye’nin istikrar dönemlerinde Menderes ile bir toparlanma başlamış. Darbeci zihniyet bizi 20 yıl geriye götürmüş. Özal dönemiyle başlamış tam kalkınma başlamış maalesef dönem sonlandırılmış. Rahmetli Erbakan döneminde bir kalkınma süreci vardı. 28 Şubat’ı gerçekleştiren çeteler, bu ülkenin bankalarını hortumlayarak, ülkemizin ekonomisini çökerttiler. Bir Anayasa kitabının fırlatılmasıyla faizlerin bir gecede çok yüksek arttığını gördük. Meclisin çıkarttığı kanunları keyfiyetle nasıl veto edildiğini gördük. AK Parti ile özgürlük, ekonomik alandaki gelişmeler, denizin altından tünel geçiren bir ülke haline gelmişiz. İnadına değil inandığımız için ’evet’ diyeceğiz. Bu ülkede güçlendirilmiş Cumhurbaşkanlığı sistemini istemeyen bir Amerika var. Engel olmaya çalışıyor” diye konuştu.

Genel Başkanımız Sayın Metin Memiş Yıpranma payının takipçisi olduklarını, iş güvencesinden taviz vermeyeceklerini ve sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin 0 arttırılması konusunda bakanlık ile görüşmelerin devam ettiğini  belirterek konuşmasını tamamladı.

 Program akışı İl Divan Kurulu Toplantısı , sağlık çalışanlarının hastanede ve sahada yaşamış oldukları sorunların Sağlık-Sen temsilcileri tarafından Genel Başkana aktarılması ve bu konular üzerinde istişareler yapılması ile devam etti. 

Antalya Şube Başkanımız Sinan Kuluöztürk’ün Teşkilatımızın adına Memur-Sen Genel Başkan Vekili Sağlık-Sen Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcılarımıza hediye vermesi ve toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.




PAYLAŞ :