Başkanlar Kurulu “Toplu Sözleşme” Gündemiyle Toplandı
19 Temmuz 2023, Çarşamba

Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda 7. Dönem Toplu Sözleşme talepleri masaya yatırıldı, sürece dair yol haritası üzerine istişarede bulunuldu. 

Sağlık-Sen 7. Dönem 2. Başkanlar Kurulu Toplantısı, Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Sağlık-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri ve 81 ilden gelen şube başkanları katıldı. 

Toplantıda 7. Dönem Toplu Sözleşme taleplerine dair mevzuat uzmanları tarafından bir sunum yapıldı. Sunumun ardından taleplere dair karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 

 

Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Hicri yılbaşını ve Muharrem ayını tebrik ederek sözlerine başladı. 

“Muazzam Bir Dayanışma Örneği Sergiledik”

Doğan, ülkemizin Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerle sarsıldığını kaydederek, “Devlet millet el ele, omuz omuza vererek, enkazı kaldırmak, yaraları sarmak için muazzam bir dayanışma ve yardımlaşma örneği sergiledik. Hamdolsun, devletimiz hiçbir vatandaşını aç ve açıkta bırakmamak için tüm imkanlarıyla, bütün dünyaya örnek olacak bir çalışma ortaya koydu. Allah’ın izniyle geçmişte olduğu gibi bu zorluğun da üstesinden gelecek güce, iradeye sahibiz. Ve hızlıca toparlanacağımıza yönelik inancımız da tamdır” ifadelerini kulandı. 

“4688 Sayılı Yasa Özgürlükçü Bir Anlayışla Yeniden Şekillenmeli”

Konuşmasının devamında, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun artık beklentileri karşılamadığını ve bu kanunun Türkiye Yüzyılına yakışır şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken Doğan, “Bu nedenle 4688 sayılı yasa demokrasiye uygun özgürlükçü bir anlayışla yeniden şekillenmeli” dedi. 

“Kapsayıcı Bir Talep Listesi Belirledik”

Toplu sözleşme sürecinin yaklaştığını kaydeden Doğan, taleplerin belirlenmesinde saha gerçekliğinin dikkate alındığını söyledi. 

Doğan, “Biz toplu sözleşme masasına sıkı bir hazırlıkla gidiyoruz. Mart ayında bir çalıştay düzenleyerek sahadan gelen arkadaşlarımızla branş branş sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın yaşadığı sorunları kayıt altına aldık. Ardından bir anket çalışması yaparak üyelerimizin talep ve beklentilerini istedik. Gelen talepler ve çalıştaydaki çıktıyla toplu sözleşme taleplerimizi belirledik. Taleplerimizi belirlerken en hassas olduğumuz konu hiçbir arkadaşımızın taleplerin dışında bırakılmamasıydı. Bu konuda da uzman ekibimiz hassas bir çalışma yaptı ve kapsayıcı bir talep listesi belirlendi” diye konuştu. 

“En Makul Talepleri Belirledik”

Doğan, toplu sözleşme taleplerini önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacaklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: 

“Taleplerimiz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için en makul talepler. Saha gerçekliğine uygun olarak hazırlanan taleplerin kazanıma dönüşmesi için mücadele edeceğiz. Süreç boyunca teşkilatımızla istişare edeceğiz. İnşallah hekiminden hemşiresine, tıbbi sekreterinden paramediğine, sağlık memurundan sosyal hizmet uzmanına tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için önemli kazanımların altına imza atacağız.”

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: Taleplerimizi Uzun Soluklu Bir Çalışma ile Belirledik

 

Toplu sözleşme talepleriyle ilgili Şube Başkanlarına bir sunum gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, taleplerle ilgili kapsamlı bir bilgi verdi. 

Irgatoğlu, “Göreve başladığımız günden bu yana mekik diplomasisi ile yaşanan sorunları ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerimizi muhataplarımızla paylaşıyoruz. Toplu sözleşme taleplerimizi de bu sorunları uzman ekibimizle masaya yatırarak belirledik. Uzun soluklu bir çalışmanın sonucunda belirlenen taleplerimizi, önümüzdeki hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunacak ve ardından kamuoyuyla paylaşacağız. Talepleri belirlerken sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için en makul talepleri belirledik” şeklinde konuştu. 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :