Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde 1350 üyemizin zorla istifa ettirilmesine tepki gösterdik.
26 Nisan 2019, Cuma

Yerel Seçimler sonrası, el değiştiren Antalya Büyükşehir Belediyesinde 1350 sendika üyesinin zorla sendikalarından istifa ettirilmesi üzerine Memur Sen Genel Başkanımız Ali YALÇIN’ın katılımlarıyla, Muratpaşa Camii önünden,Antalya Büyükşehir Belediyesine kadar yürüyüş gerçekleştirdik.

Martın sonu bahar diyenlerin ilk icraatı, emekçinin yazını kışa çevirmek oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapan Memur Sen Genel Başkanımız; 
Yerel seçimler öncesi meydanlarda demokrasi, eşitlik, insan hak ve özgürlüklerinden bahsedenlerin görevlere geldikleri andan itibaren yüzlerindeki maskelerin düştüğünü belirtip,meydanlarda "Martın sonu bahar" diyenlerin ilk icraatı emekçinin yazını kışa çevirmek oldu. Barış güvercini görüntüsü altında meğer kan emici yarasalar varmış. Kendilerine adalet havarisi diyenler meğer emek ve adalet katiliymiş. Hümanizm makyajı aktı ve fabrika ayarlarına geri döndüler. 1 ay geçmeden dün ne ve nasıl idilerse bugün de öyle olduklarını gösterdiler. Sağımızdaki ve solumuzdakiler farklı fikirlerde olsalar da bir noktada birleşiyorlar.

Emek hırsızlığı

Memur-Sen emek hırsızlarına, baskılara, şantajlara yargıda ve meydanlarda hesap soracak. Eski Türkiye'nin alışkanlıklarına dönmek isteyenlere müsaade etmeyecek ve tahammül göstermeyeceğiz. Üyelere verilen gözdağını direnişe çağrı olarak okuyoruz. Biz yetkimizi üyemizden, gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz. Sendikal örgütleme özgürlüğü temel bir haktır. Bu hakkın ricacısı değil sahibiyiz. Bu hukuksuzluk derhal son bulmalı, belediye başkanları meydanlardaki vaatlerinin gereğini yerine getirmelidir. Başta üyelerimize baskı yapan sendikalar, belediye başkanları ve bağlı oldukları siyasi partiler ile hak ve hukuku korumakla mükellef yetkililer olmak üzere tüm kesimleri sorumlu davranmaya ve sorumluluk almaya çağırıyoruz dedi.

Kandil’e yaslanan,terörden beslenenler mi sendika?

Kandil'e yaslanan, terörden beslenen, sokakları ateşe verenler, 15 Temmuz'da biz meydanlarda şehitler verirken çekirdek çitleyerek televizyon izleyenler mi sendika?" diye soran Genel Başkanımız Ali YALÇIN, örgütlenme özgürlüğüne müdahale etmenin suç olduğunu, üyelerinin hakkını da sonuna kadar arayacaklarını sözlerine ekledi




PAYLAŞ :