İşte Sağlık-Sen Farkı: Acil Yardım ve Afet Yönetimi Üst Öğrenim Sayılacak!
26 Nisan 2017, Çarşamba

Sendikamız Sağlık-Sen’in mücadelesini verdiği; lisans tamamlama hakkı verilip üst öğrenim sayılmayan bölümler için mağduriyet sona erdi.

Üyemiz Dilek Doğan’ın Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) yaptığı başvuruyu değerlendiren kurul, sağlık hizmetleri sınıfında çalışan kişiler için sağlık hizmetleri sınıfında değerlendirilen bölümlerin üst öğrenim sayılmasına karar verdi.

Buna göre sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan personel sağlık hizmeti sınıfına ilişkin bir üst öğrenimi bitirmesi halinde zam ve tazminatlardan faydalanabilecek.

YÖK tarafından üyemize gönderilen yazıda Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmet, Biyoloji, Besleme ve Diyetetik, Gerontoloji, Ebelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ergoterapi, Hemşirelik, Odyoloji, Dil ve Konuşma Terapisi ve perfüzyon bölümlerinin sağlıkla ilgili üst öğrenim olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşme neticesinde üst öğrenim sayılan bölümlerin yer aldığı yeni listenin güncellenip en kısa sürede yayınlanacağı da bakanlık yetkilileri tarafından ifade edildi.







PAYLAŞ :