Antalya Sağlık-Sen, AB Projesi Kapsamında İngiltere’de
10 Mayıs 2016, Salı

Antalya Sağlık-Sen, AB Projesi Kapsamında İngiltere’de

 

Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanlığı, İngiltere'nin En Büyük Sivil Toplum Örgütü TRADE UNION CONGRESS (TUC) Konfederasyonu ile ortaklaşa yürüttüğü Avrupa Birliği Projesi kapsamında 17 Nisan - 01 Mayıs tarihleri arasında İngiltere’de temaslarda bulundu.

 

Avrupa Birliği Projesi kapsamında 14 gün süren çalışmalar Oxford’da Ruskin Koleji ve Londra‘da Harengey Koleji’nde gerçekleştirildi.

 

6 milyon üyeye sahip Dünyanın en büyük sivil toplum örgütleri arasında olan TUC Konfederasyonu ile ortaklaşa yapılan Avrupa Birliği Projesi çalışmasına, Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanlığı bünyesinde görev yapan yönetim kurulu üyeleri ve temsilciler olmak üzere toplamda 21 kişi katıldı.

 

Sağlık-Sen heyeti, ‘İngiltere’de Sendikacılık’ ve Türkiye ve İngiltere’deki sendikacılık faaliyetlerinin karşılaştırılması konusunda TUC Konfederasyonu ile ülkemizdeki sendikacılık faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla ortak çalışmalar yaptılar. Finans desteğinin tamamının Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından karşılandığı bu projenin eğitimleri TUC Konfederasyonu yöneticilerinden Sally An ve Eğitim Uzmanı Dawn Livingston tarafından verilmiştir.

Sağlık-Sen heyeti ayrıca İngiltere'de sağlık alanındaki en büyük sendika olan UNISON Genel Merkezi ve TUC Konfederasyonu Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

 

Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, TUC Konfederasyonu yöneticisi Sally An ve Eğitim Uzmanı Dawn Livingston’a Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanlığı tarafından özel olarak hazırlatılan kahve fincan takımı ve Türk kahvesi hediye etti.

 

Kuluöztürk, Türkiye ve İngiltere’deki sendikacılık anlayışının ele alındığı çalışmanın verimli geçtiğini belirterek projede emeği geçenlere ve TUC Konfederasyonu yöneticilerine teşekkür etti.

 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :